IMG_3760 (5)_edited.jpg

Henriette Johnsen - erfaren psykoterapeut i Odense

 

Mit navn er Henriette Johnsen. Jeg er en erfaren psykoterapeut og medlem af Dansk Psykoterapeutforening, MPF. Jeg tilbyder individuel terapi samt parterapi på såvel dansk som engelsk fra min praksis i Odense C.

 

Jeg er født og opvokset i Danmark, men har boet i London i mere end 10 år af mit voksenliv, hvor jeg tog min terapeutiske uddannelse (BA Honours i integrativ relationsterapi) på Middlesex University. Jeg har efteruddannelse i parterapi (Gottman Method samt emotionsfokuseret parterapi ved Jette Simon - begge med løbende træning), kropsarbejde, transaktionsanalyse, traumer, eksistentiel psykologi samt systemisk familieterapi og familiekonstallation.

Jeg har været tilbage i Danmark i 6 år og ved siden af min praksis som psykoterapeut, har jeg arbejdet som lærer på en dansk og international privatskole i Odense. I foråret 2021 opsagde jeg mit lærerjob for udelukkende at arbejde i min praksis.

Jeg bor med mine tre voksne børn, der står for at flytte hjemmefra for at studere. I min fritid finder du mig i naturen, i motionscentret, med en god bog, sammen med min partner, venner eller familie, hvis jeg ikke er ude og opleve verden samt besøge venner fra min tid i udlandet.

Hvordan arbejder jeg som psykoterapeut?

Som erfaren psykoterapeut forsøger jeg altid at skabe et varmt, empatisk og fortroligt forhold til mine klienter, hvor vi sammen kan udforske de udfordringer, du har. Mine kvalifikationer og erfaringer tillader mig at trække på forskellige psykologiske retninger for at tilrettelægge et individuelt terapiforløb til dig, som passer til din livssituation, historie og dine behov. Jeg vil gøre dette på en nænsom, nærværende og omsorgsfuld måde.

Jeg kan blandt andet hjælpe dig med at ændre uhensigtsmæssige tanke-og adfærdsmønstre, forstå og regulere dine kropslige signaler, forøge din livskvalitet, modenhed, selv-refleksionsevne og personlige integritet samt hjælpe dig med at træffe gode valg i livet. Sammen kan vi arbejde gennem symptomer på depression, angst og stress. Ligeledes kan jeg støtte dig gennem kriser og svære livsomstændigheder.

Min uddannelse er godkendt af British Association of Counsellors and Psychotherapists (BACP), og jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, hvilket betyder, at jeg bestræber mig på at efterleve foreningens etiske retningslinjer, herunder at være i kontinuerlig supervision, egenterapi og videreuddannelse.

På ad hoc basis arbejder jeg frivilligt for GlobalARRK, en UK baseret velgørenhedsorganisation der supporterer forældre, der er rejst til udlandet med deres børn og efter en skilsmisse ikke kan returnere til deres hjemland pga. Hague Konventionen.

Kontakt

Hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil booke en session, er du velkommen til at kontakte mig her for en kort, uforpligtende telefonsamtale.