top of page
Billede af psykoterapeut Henriette Johnsen med grøn baggrund

Parterapi i
Odense C

Styrk jeres følelsesmæssige bånd, interne kommunikation og bliv bedre til konflikthåndtering med parterapi.

Mange par kæmper med kommunikationen og har svære konflikter, på trods af en stor gensidig kærlighed. Hvis I føler, at I er ved at miste kontakten til hinanden - følelsesmæssigt såvel som seksuelt, kan jeg med Emotionsfokuseret Parterapi i Odense C eller online hjælpe jer med at finde tilbage til hinanden .

Hvordan kan parterapi hjælpe os?

I parterapi er det forholdet mellem jer, der er i terapi, ikke de to individer i parforholdet. Mit mål for jeres terapi er hjælpe jer med at se hvilke mønstre, der tager jer væk fra hinanden, at bringe jer tættere og gøre jer til et team omkring jeres konflikter.

Ved terapeutisk at arbejde med de mønstre, der opstår mellem jer, vil I få en større forståelse for jer selv og hinanden, opnå et tættere følelsesmæssigt bånd i jeres relation og blive bedre til konflikthåndtering.

Over tid vil I således opleve, at I bedre formår at støtte både jer selv og hinanden samt bedre kan skabe gensidig kontakt i de svære øjeblikke. I vil derfor opleve en følelsesmæssigt tættere relation, styrket kommunikation, og at I står sammen om at løse jeres udfordringer og udleve jeres drømme for livet og jeres parforhold.​​​​

Vi begyndte at se Henriette, da vores ægteskab efter flere internationale flytninger begyndte at falde fra hinanden efter fødslen af vores tvillinger. Med hendes øje for at gennemskue, hvilke dysfunktionelle mønstre, vi havde skabt gennem årene, hjalp hun os med at opnå større følelsesmæssig kontakt. I dag er vi taknemmelige for at kunne løse vores konflikter på en mere respektfuld måde samt for at have genfundet vores intimitet.

- T.S. & H.C.S., amerikansk par, 32 og 35 år (online sessioner)

Baggrundsbillede af par

I løbet af terapien vil vi komme omkring spørgsmål som:

 • Hvorfor søger I hjælp?

 • Hvad er det for håb og drømme, I har for jeres forhold og for parterapien? 

 • Hvordan har I tidligere forsøgt at få det bedre sammen - og hvad har virket?

 • Hvad er det, der trigger jer hver især?

 • Hvad er det for et mønster, der nogle gange opstår, når I lander i konflikt og mister kontakten til hinanden?

 • Hvornår oplever I, at I er gode for hinanden?

I samarbejde med mig vil I få klarlagt jeres udfordringer. Det kan være, at I allerede har en idé om, hvad udfordringerne er - eller måske er I slet ikke enige om, hvori de består, og hvad I gerne vil arbejde med. 

 

Når udfordringerne er klarlagt, vil vi udforske, hvad I begge bringer med ind i forholdet, og hvordan I forstår og påvirker hinanden, samt hvorledes dette påvirker jeres forhold. Vi vil også arbejde med, hvordan I kan begynde at ændre de ting, der forhindrer jer i at have det forhold til hinanden, I ønsker jer. 

Mens vi arbejder på at skabe en større følelsesmæssig samhørighed mellem jer, vil jeg skabe et trygt rum, hvor I kan udtrykke de svære ting overfor hinanden. Jeg støtter jer begge to lige meget og hjælpe jer gennem de svære følelser, der måtte være eller opstå.

​Mod slutningen af parterapien skulle I gerne

 • Have opnået en større forståelse af jer selv og hinanden.

 • Have opnået en indsigt i jeres individuelle bidrag til parforholdet, og hvorledes I påvirker hinanden.

 • Lært hvordan I bedst støtter både jer selv og hinanden.

 • Have lært at tage de svære samtaler på egen hånd, uden at disse behøver ende i en uløselig konflikt.

Hvordan foregår parterapi?

 • Hver session varer 75 minutter.

 • De første 6-8 gange kommer I ca. en gang i ugen, evt. hver anden uge.

 • Når I begynder at få det bedre, tillader vi længere tid mellem sessionerne, således I kan konsolidere jeres forhold.

 • De fleste par er færdigbehandlet efter 10-15-20 gange.

TGEL_Henriette_tree.jpg

Min metode for parterapi

Jeg arbejder med Emotionsfokuseret Parterapi (EFT). Det er en særlig metode for parterapi, der i samspillet mellem 

 • betydningen af jeres indbyrdes tilknytning

 • jeres følelser og 

 • den bagage, I hver især bringer med ind i forholdet

​​

giver jer en øget bevidsthed om jer selv som individer samt de mønstre, I har i jeres parforhold - og hvordan disse mønstre måske forhindrer jer i at få den tætte kontakt, som I længes efter.

Metoden har et solidt fundament, både i forskning og praksis. Der er foretaget omfattende undersøgelser, som viser at 90% af par, der gennemgår et EFT-forløb, oplever væsentlige forbedringer i parforholdet, mens 75% oplever at få løst deres kriser.

Priser for parterapi

Prisen for en enkelt session er DKK 1.450.

 

I den indledende fase købes sessioner enkeltvis, men når vi er enige om at starte terapien, kan I vælge at booke og betale for en pakke af sessioner:

​​​​

 • 5 sessioner DKK 6.750

​​

Pakker af parterapi bookes og betales samlet. Med mindst 24 timers varsel er det selvfølgelig muligt at ændre tidspunkterne for sessionerne undervejs, men alle sessioner indenfor samme pakke skal tages indenfor 3 måneder, medmindre andet er specifikt aftalt.

Hvis der er overskydende sessionerne i en pakke, når vi har afsluttet terapien, vil de afholdte sessioner afregnes til fuld pris (DKK 1.450 per session), og I vil få det resterende beløb refunderet. 

Det er også muligt at fortsætte med én session til DKK 1.450 ad gangen. Mange føler dog tryghed ved at vide, at man har bundet sig til et vist antal gange af parterapi med sin partner.

Sessionerne betales kontant eller via Mobile Pay i starten af sessionerne. Alternativt kan beløbet i god tid betales ved bankoverførelse. Bookede, men ubetalte sessioner vil ikke blive gennemført.

Aflysninger, forsinkelser og udeblivelser

Selvom jeg selvfølgelig er opmærksom på, at nødssituationer kan opstå, vil forsinket ankomst, udeblivelse og sene afbud påvirke min mulighed for at give jer den bedst mulige terapeutiske behandling samt påvirke min mulighed for at møde mine andre klienters behov for planlægning af kontinuerlige sessioner. Jeg beder jer derfor respektere følgende politik:

Udeblivelse fra en session eller afbud med mindre end 24 timers varsel vil blive faktureret til fuld pris. Det samme gælder, hvis klienter kommer for sent i hvilket tilfælde, den resterende tid af den oprindelige planlagte session kan udføres. Sessionen vil således ikke blive forlænget med den tid, I måtte være forsinket med.

​​

Desuden forbeholder jeg mig retten til at aflyse resten af allerede bookede sessioner, hvis klienter udebliver fra 2 på hinanden følgende sessioner uden at give mig besked, da sådan handling kan opvirke udfaldet af behandlingen negativt.

​​

Hvis jeg måtte aflyse en session, vil jeg bestræbe mig for at tilbyde en anden tid indenfor samme uge. I vil selvfølgelig ikke blive faktureret for en session aflyst af mig.

Kontakt mig

Hvis I har nogle spørgsmål eller gerne vil booke en tid til parterapi i min praksis i Odense, bedes I kontakte mig for en kort telefonsamtale. I kan ringe, skrive en e-mail eller udfylde kontaktformularen lige herunder.

Hvor afholdes sessionerne?

Med mindre vi har aftalt andet, afholdes alle sessioner af parterapi på Baumgartensvej 46, 5000 Odense C. Der er parkering foran klinikken samt gode busforbindelser.

Tag venligst plads i venteværelset hvorfra jeg vil hente jer.

bottom of page